zaterdag 2 maart 2019

Horen of luisteren?

www.praktijkbloom.com
Ik was in één van de grootste discount supermarkten en stond geduldig in de rij. Mensen kijken, ik hou ervan en dat maakt het wachten altijd net een beetje draaglijker. Zo ook die dag. Het was op een zaterdag, niet de meest rustige dag van de week.

Ik ben aan de beurt, mijn boodschappen worden aangepakt door de caissière. Ik pak ze op mijn gemak in. Ondertussen zegt de cassière tegen een net binnen gekomen collega; "Jeetje hadden ze je te pakken joh, wat erg". Hij antwoordt dat hij er enorm van baalt. Zegt dat hij zijn bankpas maandag pas kan blokkeren en bang is dat alles er dan af is. Hij loopt door, duidelijk aangeslagen.

Ik kijk de cassière aan en zeg haar dat dat niet klopt dat je volgens mij altijd je pas kan blokkeren, ze kijkt me glazig aan en zegt dat ze niet naar zijn antwoord heeft geluisterd. Ik vraag haar waarom ze dan de überhaupt de vraag stelt, het antwoord blijft uit...

Luisteren, écht luisteren doe je niet alleen met je oren, maar ook met je hart. Ik denk dat als we écht naar elkaar zouden luisteren de wereld een beetje mooier wordt.

Naar wie luister jij vandaag?Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geslaagd!

Waar ik ook ga de afgelopen dagen, ik zie vlaggen heel veel vlaggen. Ze wapperen vrolijk in de wind, als ondersteunend symbool de tas eraan ...